Kartläggning av kosten i Nackas förskolor
En kartläggning av barnens matvanor på ett urval förskolor i Nacka visar att alla tillfrågade förskolor serverar grönsaker till lunchen och har fruktstund på förmiddagen. Flera av förskolorna serverar dock exempelvis korv och glass oftare än vad Livsmedelverket rekommenderar.
Läs mer

Information om 3G-master i Nacka
Vill du veta om hur ansökningar om 3G-master granskas i Nacka? Vill du veta vilka nya ansökningar som inlämnats? och vart du vänder dig om du har frågor?
Läs mer


Björknäs fritidsgård får tyst replokal
Nu kan musikintresserade ungdomar skapa musik samtidigt som de spar sin hörsel. I den nya replokalen på Björknäs fritidsgård hörs bara sången och anslag på instrumenten.
Läs mer


Stora framtidsfrågor i Stadsbyggnadsnytt
Marsnumret av Stadsbyggnadsnytt från Nacka kommun handlar bland annat om hur planerna för en moderniserad Saltsjöbana ser ut idag, om idéer för Nackas "röda matta" och om planer på nya broar.
Läs mer

Öppet Hus på Älta skola
Med anledning av att Älta skola tagit emot kvalitetsutmärkelsen Bättre skola har skolan öppet hus torsdagen den 2 april kl 09.30 - 11.30.
Läs mer

Nacka genomför en kultur- och fritidsvaneundersökning
Under våren 2009 kommer kommunen att undersöka hur ungdomar i skolår sju, nio och två på gymnasiet upplever sin fritid. Undersökningen tar bland annat upp frågor om vad man gör på fritiden, vad man skulle vilja göra och varför man inte gör det man vill.
Läs mer


Efterlyses: Jätteträd i Nacka!
Gamla grova träd, ihåliga träd och döda träd är särskilt viktiga för den biologiska mångfalden. Länsstyrelsens inventering av jätteträd har nu kommit till Nacka, och man tar gärna emot tips om intressanta jättar.
Läs mer

Socialtjänsten presenterar ny kvalitetsredovisning
Respekt, delaktighet och bemötande är viktiga ledord inom Socialtjänsten i Nacka och man arbetar ständigt för att förbättra och utveckla kvaliteten i Socialtjänstens arbete. Socialtjänsten presenterar nu stolt sin tredje kvalitetsredovisning.
Läs mer


Har du ett läshinder?
Lyssna på Nacka-Värmdöbandet! Nacka-Värmdöbandet är en taltidning på CD eller kassett som vänder sig till dig som på grund av nedsatt syn eller annat funktionshinder har svårt att läsa.
Läs mer


Vill du tipsa en vän om detta nyhetsbrev?
Klicka här!


Här kan du avanmäla dig om du inte längre vill ha nyhetsbrevet.
 

Perspektiv Nacka
ges ut av Nacka kommun och innehåller ett urval artiklar som publicerats på www.nacka.se under de senaste  veckorna.
 
Nacka kommun, 131 81 Nacka. Tel vxl 08-718 80 00.