Kan din arbetsplats ta emot en ungdom i sommar?
Nacka kommun finansierar feriearbete till 38 ungdomar som gått ut årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 i gymnasiet. Har din verksamhet möjlighet att ta emot en ungdom? Här kan du anmäla ditt intresse.
Läs mer

Dags för Nackas unga att söka sommarjobb
Nacka kommun kommer att finansiera feriearbete till 50 nackaungdomar. Vi kan erbjuda 38 feriearbeten inom främst förskolan och äldreomsorgen. Dessutom kan 12 ungdomar delta i projektet "Ungt inflytande" som feriearbete.
Läs mer

Är du intresserad av Östersjöns framtid?
Nacka gymnasium håller i en konferens om Östersjön den 26-30 april. Allmänheten bjuds nu in att delta i olika seminarier på temat hållbar utveckling. Seminarierna är på engelska.
Läs mer

Wow - nu finns det lekplatser för hundar!
Välkommen till våra nya, fina hundlekplatser! Här får du släppa din hund fri för lek och agility – utan att du behöver behöva oroa dig för hundrädda, allergiker eller andra djur.
Läs mer

Tänker du bygga i kuperad terräng?
Nu kan du få råd och information om hur du anpassar byggnaden/tillbyggnaden till tomten.
Läs mer i våra nya riktlinjer (pdf)

Hitta ut i Nackas natur
Nacka kommun har utsett 2009 till Naturens år i Nacka och på webbplatsen för Naturens år hittar du massor med tips på spännande aktiviteter som äger rum runt om i kommunen.
Läs mer

Elda eller inte elda trädgårdsavfall
I Nacka kommun får du elda torrt vedartat avfall två veckor på våren och två veckor på hösten. I vår gäller veckorna 17 och 18. Men, det finns alternativ till att elda avfallet.
Läs mer

Spektakulärt lyft på Kvarnholmen
Den 3 april lyftes taket på en 100 år gammal silobyggnad på Kvarnholmen. Ett helt nytt bostadshus kommer att byggas upp innanför den gamla silofasaden innan det 26 ton tunga taket lyfts på plats igen.
Läs mer

JämförareN - ditt analysverktyg inom förskolan och skolan
Med JämförareN kan enkelt jämföra förskolor och skolor i Nacka. Du även utläsa vad studerande i vuxenutbildningen tycker om sin utbildning samt de olika grundskolornas prov- och betygsresultat.
Läs mer

Nu finns resultaten från årets kundundersökning inom förskolan och skolan
Drygt 12.000 föräldrar har givit sin bild av hur verksamheten fungerar i förskolor och skolor i Nacka.
Läs mer

Myrsjöskolan 8A2 - vinnare i Future city 2009!
Under läsåret 08/09 har flera klasser på Myrsjöskolan deltagit i tävlingen Future city, ”Tävlingen där skola och näringsliv möts och bygger framtidens stad!” Grattis!
Läs mer

Möte på temat tryggt äldreboende i Nacka
Pensionärsrådet i Nacka bjuder in till öppet möte tisdag den 28 april med start kl 13.15 i Nacka Konferenscenter på Griffelvägen.
Läs mer


Vill du tipsa en vän om detta nyhetsbrev?
Klicka här!


Här kan du avanmäla dig om du inte längre vill ha nyhetsbrevet.
 

Perspektiv Nacka
ges ut av Nacka kommun och innehåller ett urval artiklar som publicerats på www.nacka.se under de senaste  veckorna.
 
Nacka kommun, 131 81 Nacka. Tel vxl 08-718 80 00.