Ser brevet konstigt ut, klicka här!

Fågelmornar i Velamsund
Nu är fågelsången som härligast. Under ett par morgonvandringar i Velamsund har du chans att lära dig mer om fåglarnas liv och läten.
Datum: 11 maj samt 1 juni. Samling: 6:30.


  
Nu börjar vi skicka ut besked om kolloplatser
Tyvärr har placeringen av platser försenats. Vi arbetar med detta nu och alla ska få sina svar senast måndag 7 maj.

Dags att planera årets sommarlov
Nu finns information om de flesta läger och dagläger som anordnas för barn och ungdomar i Nacka kommun. Allt finns samlat på www.nacka.se/sommarlov.

Pigg, glad och gammal - äldreåret i Nacka
EU har utsett 2012 till det europeiska året för aktivt åldrande och solidaritet mellan generationer. I Nacka uppmärksammar vi äldreåret genom att lyfta fram de aktiviteter som finns för att äldre ska hålla sig pigga och glada - och bli ännu äldre.

Nackabornas hälsa är god men trender och skillnader oroar
Övervikten ökar bland de unga. Även narkotikaanvändningen ökar, främst bland unga pojkar, och fler tonårsflickor röker. Det är några av de utmaningar som redovisas i Nacka kommuns folkhälsorapport 2012.

Nacka kommuns årsredovisning 2011
Årets resultat för kommunen 2011 blev negativt då flera verksamheter gick med underskott. Många av verksamhetsresultaten var dock goda och kommunen bedömdes leva upp till sju av de åtta övergripande målen.


Visning av nya Slussen och nya bussterminalen
Många Nackabor kommer bli påverkade av arbetet med nya Slussen och är nyfikna på hur det kommer att bli.  Stockholms Stad informerar varje torsdag kl. 12-19 i Sjömanshemmet.

Kommunen provar dataspel vid stadsplanering
- När vi testade dataspelet Minecraft för att utveckla Fisksätra, ökade ungdomarnas intresse och förståelse för stadsplanering, säger Ann-Christin Rudström på planenheten i Nacka kommun.

Stadsbyggnadsutmärkelsen 2012 gick till Älta
Ett nytt flerbostadshus i Älta fick utmärkelsen för att det är ett konsekvent genomfört projekt som med sin rationella arkitektur anknyter till närbelägna flerbostadshus från 1960-talet.

Diplom till miljöcertifierade företag i Nacka
För andra året i rad, den 25 april, delade Nacka kommun ut diplom till de företag och verksamheter som har miljöcertifierat sig i år.

 


Vill du tipsa en vän om detta nyhetsbrev?
Klicka här!

Här kan du avanmäla dig om du inte längre vill ha nyhetsbrevet.
 

Perspektiv Nacka
ges ut av Nacka kommun och innehåller ett urval artiklar som publicerats på www.nacka.se under de senaste veckorna.
 
Nacka kommun, 131 81 Nacka. Tel vxl 08-718 80 00.